Tiny house-dorpje op eigen grond

Veel tiny housers vinden een tijdelijke stek prima, maar niet iedereen houdt van deze onzekerheid. Tessa Schlechtriem en Friedhelm Veldhuizen willen het liefst morgen nog klein wonen, maar dan wel op een stuk eigen grond. Samen met gelijkgestemden zijn zij op zoek naar een terrein in de regio Rijnmond.

Tiny House Rijnmond

Tessa leest al twee jaar alles over klein wonen en nam dit voorjaar een besluit. ,,Nu moet het gebeuren’’, vertelt zij op de Field Day van de Tiny House Academy, die zij heeft aangegrepen voor de start om haar droom te verwezenlijken. Samen met Friedhelm Veldhuizen, die al aan zijn eigen bouwpakkethuisje werkt, trekt zij de kar van de kersverse werkgroep Tiny House Rijnmond. ,,We willen graag een terrein kopen voor vijf tot tien tiny houses. Niet meer, want anders kent niet iedereen elkaar. Ook is het dan gemakkelijker om enkele basisafspraken te maken, want het moet wel een net dorpje worden. Ons dorpje moet een voorbeeld zijn voor anderen met plannen om klein te wonen en voor gemeenten om te laten zie hoe het kan’’, aldus Tessa en Friedhelm.

Inmiddels hebben de twee voorstrekkers een leuke groep belangstellenden om zich heen verzameld en wordt er in verschillende subgroepjes gekeken naar de mogelijkheden bij verschillende gemeenten.

Waar het kan zetten zij hun plannen in de regionale schijnwerpers. Zo gingen Tessa en Friedhelm, samen met Kitty van Bloois, voor de lokale tv-omroep Pop Up TV op zoek naar een mooie plek voor hun tiny house-dorpje in Schiedam. Voor de videoserie Pin je Plek zagen zij het Beatrixpark als een mooie locatie. Of het er van komt is uiteraard nog zeer ongewis. De werkgroep blijft zoeken naar beschikbare locaties en blijft belangstellende voor tiny houses in Rijnmond oproepen zich bij hen aan te sluiten.

De video van Pop Up Tv vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=sQhoGFQz560&feature=youtu.be