Onze buscamper is klein. Alhoewel wij onze Fiat Ducato L2H2 met zijn nét niet 5.5 meter lengte helemaal niet klein vinden, valt ie over het algemeen onder de kleinere campers. We mogen vaak op trekkersveldjes staan en de boerencampings en de natuurcampings hebben vaak mooie, kleine beschutte plekjes voor ons, in plaats van de grote camperplekken op een groter weideveld.
Zelf vinden we die kleine camper enorm handig en vinden dat we veel profijt van die kleine camper hebben. We rijden over kleine, smalle weggetjes, we parkeren waar iedere andere personenauto ook zou kunnen staan. We hoeven niet te zoeken naar een parkeerplaats die ruim genoeg is en kunnen met gemak een stad in rijden zonder ons zorgen te hoeven maken of we de bus kwijt kunnen. Het enige is dat we niet in parkeergarages kunnen vanwege de hoogte, maar dat is dan ook het enige nadeel wat ik kan bedenken.
Vlak voor de eindstreep kregen we beiden corona
De camper kwam afgelopen maand ook erg goed van pas. We waren bijna aan de beurt voor onze vaccinatie. De uitnodiging was al in huis en een van de 2 afspraken was al gemaakt. Maar helaas. Vlak voor de eindstreep kregen we beiden corona. Eerst Marco en daarna was ik aan de beurt. Wat blijkt? De camper doet het ook uitstekend als tijdelijke verblijfsplaats om een quarantaine uit te zitten. Multifunctioneel dat huisje op wielen en dat scheelde ons op die manier een aantal dagen extra quarantaine ten opzichte van samen ziek in een ruimte verblijven.
We hebben het geluk dat onze bus op eigen terrein geparkeerd kan worden en zo zaten wij ieder apart in quarantaine. De één in de bus en de ander in huis. Onze badkamer werd gedeeld, als een soort campingsanitair. Opeens voelde onze achtertuin als een camping. Een beetje een stille camping met maar 1 persoon, maar de service was goed!
Zo gebruiken we de camperbus op veel manieren in het dagelijkse leven, in de periodes dat we geen tijd of mogelijkheid hebben om er mee te reizen. Soms werk ik als bruidsfotograaf vanuit de camper als ik een bruiloft ver van huis fotografeer. De camper is dan gewoon mijn auto van A naar B. Handig omdat ie klein is. En ‘s avonds laat als het feest afgelopen is, duik ik mijn bedje in om de volgende ochtend weer verder te werken. Dat was het afgelopen jaar natuurlijk erg weinig en langere reizen naar het buitenland zaten er ook al niet in. Toch stond de camper niet stil. We gebruiken hem in de weekenden om naar vrienden te rijden (ook handig bij een avondklok), voor woon-werk verkeer of als verhuisbus. Het blijft natuurlijk gewoon een omgebouwde bedrijfsbus waar best veel in kan!
Foto’s: ©Jantina Scheltema
Een volledige versie van dit artikel verscheen ook in editie 13 van Klein Wonen Magazine