Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open dag tiny housedorp Crabbehof Dordrecht

29 mei 2023 | 13:00 - 16:00

De bewoners van Tiny Houses Crabbehof zetten op maandag 29 mei 2023 (Tweede Pinksterdag) hun deuren open en beantwoorden alle vragen van belangstellenden. Heb je interesse in het bouwen van of wonen in een tiny house, dan kun je hier terecht. De open dag is van 13.00 tot 16.00 uur en we staan klaar met koffie, thee, limonade en wat lekkers.

Vereniging Tiny Houses Crabbehof is opgericht in 2021 en bestaat uit de bewoners van de tiny houses aan de Dresselhuysstraat 5-25 in Dordrecht. De tiny houses staan op een terrein waar vroeger een school heeft gestaan. Het veldje heeft tien kavels, aangesloten op water, elektra en riolering. De huisjes mogen hier voor een periode van tien jaar staan. Daarnaast is er een gemeenschappelijk huisje door de gemeente geplaatst, dat de leden van de vereniging mogen gebruiken. Verder wordt er nog druk gewerkt aan een fietsenstalling en een speelveld voor de kinderen uit de buurt.

De bewoners van de huisjes streven naar een eenvoudigere, milieuvriendelijke en betaalbare manier van wonen. Ook al is dit project tijdelijk, de vereniging wil er voor de komende tien jaar toch een mooie plek van maken. De bewoners hebben veel tijd, geld en energie in hun huisjes gestoken en willen ze een verzorgde uitstraling geven. We onderhouden het terrein door afval te verzamelen en het groen bij te snoeien. Daarnaast is het sociale aspect belangrijk: voor de kinderen wordt een speelveld ingericht en daarnaast organiseren we meerdere open dagen en activiteiten per jaar.

Gegevens

Datum:
29 mei 2023
Tijd:
13:00 - 16:00

Organisator

Vereniging Tiny Houses Crabbehof
Bekijk de site van Organisator