De tiny houses in de Veldhovense wijk Djept worden binnenkort verhuisd naar het nabij gelegen buurtschap Oerle=Zuid. Het gaat om 20 huisjes van het type Heijmans One, die urgente woningzoekenden tijdelijk een thuis bieden. Klein Wonen Magazine nam vijf jaar geleden al eens kijkje binnen bij bewoonster Ellen voor haar toenmalige pdf-magazine. Hoog tijd om deze reportage eens online te plaatsen ter inspiratie. Ellen vertelde destijds aan de hand van enkele vragen over haar interieur.

Fijnste plekje in huis

Het plekje waar ik grotendeels van de tijd ben als ik thuis kom, is toch wel de bank. Het is voor mij een heel relaxt plekje. Als je namelijk in de hoek van de bank zit dan heb je het meeste zicht, zowel binnen als buiten het huis. Doordat er boven een vide is, geeft dat een ruimtelijk gevoel.

Tekst gaat verder onder de foto.

Meest trots

Toch stiekem wel de gehele inrichting. Dat vond ik ook super leuk om te doen! Het inrichten van een tiny house is toch nét even wat anders. Ik heb bewust wat kleinere meubels aangeschaft, daardoor oogt het voor je gevoel ook groter.

Tekst gaat verder onder de foto‘s.

Mooiste woonaccessoire

Mijn hangplantjes! Dat was namelijk al meteen mijn eerste idee toen ik dit huisje zag. Het brengt sfeer en het is natuurlijk heel praktisch omdat je geen vazen of bloempotten neer hoeft te zetten.

Tekst gaat verder onder de advertentie en foto.

Klik op deze banner voor meer informatie over het grootste Tiny House Festival van Europa.

Inventieve oplossing voor kleine ruimte

Wanneer je de trap op komt lopen, is er boven je een loze ruimte. Hier heeft mijn vader een kledingrek voor gemaakt die over de balustrade geklemd wordt. Op deze manier kon ik al mijn jassen kwijt, ideale plek!

Tekst gaat verder onder de foto.

Als je in een tiny house woont, leer je ook praktisch om te gaan met een kleine ruimte. Denk aan extra plankjes in de kasten, maar ook een kledingrek dat aan de muur hangt met een dubbele stang om ruimte te besparen. Tevens heb ik het trapje buiten op mijn terras benut als loungebank met kussens.

Tekst gaat verder onder de foto‘s.

Bijzonder accessoire

Het was een vereiste om niet de muren aan te tasten met behang of verf. Hoe ga je dan de muren aankleden? Daarom had ik bedacht om twee platen te kopen bij de bouwmarkt en deze te behangen. Met 4 haakjes is deze bevestigd en oogt het meteen sfeervoller.

Foto’s: Klein Wonen Magazine/Ronald Lammers