Veel kleine huizen worden door buitenlandse bouwbedrijven gebouwd. In de praktijk vooral door bedrijven uit Letland, Litouwen, Estland, Polen en Oekraïne. Dat komt, omdat woningen uit die landen vanwege geringere arbeidskosten en lagere grondstofkosten (met name hout) aanzienlijk goedkoper zijn.

Sinds kort biedt ook Homera Modular haar diensten in Nederland aan. Eén van de grootste bouwbedrijven in Turkije met een lange historie in woningbouw in 30 landen. Vanaf ongeveer € 130.000 levert Homera een complete woning van 55 m2 (bvo). Wat betekent bouwen met een buitenlandse bouwpartner? Hoe gaat het proces en kleven er risico’s aan?

Gratis entree

Op zaterdag 6 juli 2024 om 13:00 uur geeft Homera in het paviljoen op DemoParkNL aan de Daniel Goedkoopstraat 30 in Almere (Oosterwold) een lezing over hun werkwijze in Nederland. De entree is gratis. De lezing is in het Engels met Nederlandse moderatie en vertaling.

Tekst gaat verder onder de foto.

16 woningen te bezichtigen

Recent heeft Homera ook een modelwoning op DemoParkNL geplaatst: een Tilt House dat uit twee modules is opgebouwd. Tijdens de kijkdag zijn ook alle andere kleine en compacte woningen van DemoParkNL te bezichtigen. Er zijn dan ook vertegenwoordigers van de aanbieders aanwezig. Er zijn in totaal 16 verschillende huisjes te zien.

Voor meer informatie: www.demopark.nl