Binnen bij Eva op haar woonboot

Eva nodigde Klein Wonen Magazine uit op haar woonboot en haar interieur mag er zeker zijn. Dus gunnen we jullie een kijkje binnen. Het fijnste plekje in huis vindt Eva toch wel de woonkamer, omdat je vanaf de bank de weilanden in kijkt. Binnenkort wordt er nog een fauteuil geleverd, die komt dan bij het raam te staan zodat ik nog beter kan gaan genieten van deze geweldige plek met uitzicht over de weilanden waar de paarden en schapen rond lopen.

Waar ben je het meest trots op in jouw huis?
ik ben het meest trots op de eetkamertafel. Deze boomstamtafel geeft zoveel sfeer en maakt de keuken een fijne plek. Hier krijg ik ook de meeste complimenten over.

Mooiste woonaccessoire in huis?:
De glas in lood deuren! deze waren grijs en zijn geschilderd in de kleur “mat zwart” en staan nu zo mooi bij de rest van de inrichting. En als de keuken een rommeltje is na een etentje dan trek ik de deuren dicht en zie je er niks van.

Meest inventieve oplossing voor kleine ruimte?
ik denk dat het belangrijk is dat je in een kleine ruimte werkt met weinig, maar grote accessoires. Hierdoor hou je het ruimtelijk én heb je tegelijkertijd eye catchers. Ook vind ik de samenstelling van kleuren belangrijk in een kleine ruimte, daarom heb ik gekozen voor witte muren. Hierdoor kon ik de kozijnen zwart laten schilderen zonder dat het te donker werd of kleiner oogt.

Wat is er zo mooi aan het wonen op een woonboot?

Het leven op een woonboot ken ik vanuit mijn jeugd. Mijn opa en oma, van mijn vaders kant, woonden op een woonboot in Amsterdam. Ik was daar vaak en voelde mij altijd vrij. Ik had nooit verwacht zelf op een woonboot te gaan wonen maar nu snap ik pas écht hoe het leven op een woonboot voelt. Er is zoveel rust en vrijheid en dat bevalt mij eigenlijk prima! ook lijkt het net alsof je elke dag op vakantie bent, wat natuurlijk geen nare gedachtegang is. En laten we het water niet vergeten! ik hou van water en dieren en hier komen deze twee elementen beide in terug.

Wat vind jij belangrijk aan een interieur?
Ik vind het belangrijk dat je je echt thuis voelt in je huis, of in dit geval op een woonboot. Dus het belangrijkste is dat je je woning inricht waar jij je lekker bij voelt zodat het een plek wordt waar je graag bent. ,,Ik houd van warme tinten en elementen zoals goud, hout en velvet stoffen en ook ben ik gek op kaarsen en windlichten.’’ dus ik heb dat meer in huis staan dan lampen. En een vloerkleed mag ook nooit ontbreken bij mij.

Hoe zou je je eigen interieur kort omschrijven?
Ik zou mijn interieur omschrijven als “warm chique”, dat is tenminste wat ik meestal terug hoor wanneer ik visite heb gehad. Ik denk dat dat ook het leukste compliment is wat je kan krijgen, dat mensen zich op hun gemak hebben gevoeld in de tijd dat ze bij je zijn geweest.


 
Het volledige artikel is te lezen vanaf pagina 19 in editie 7 van Klein Wonen Magazine