Binnen bij Renata

Renata Michel nodigde Klein Wonen Magazine uit in haar kleine appartement en haar interieur mag er zeker zijn. Dus gunnen we jullie een kijkje binnen. Het fijnste plekje in huis vindt Renata toch wel zittend aan de keukentafel. Daar zit je zo heerlijk, ik kijk graag door de grote Velux-ramen naar de mooie wolken in de lucht, met de kerktoren op de achtergrond. Aan deze tafel vinden ook de waardevolle gesprekken plaats tijdens en na het eten.

Baan: Pedel bij Wageningen University & Research (ik verzorg de ceremonies van personen die promoveren tot Doctor. Om de bul te verkrijgen moeten zij in het openbaar hun proefschrift verdedigen, ceremoniële functie waar het dragen van een toga bij hoort als mijn werkkleding).


Meest trots op in huis en waarom: Dat het mij gelukt is om van zo’n klein huis, een volwaardig thuis te maken. Het is best lastig om op 25 m2 een aardig interieur neer te zetten, waar gekookt en geleefd wordt, want hier gebeurt ‘t. Ik ben soms geneigd het stilistische voor het praktische te zetten, maar al met al is het hier in mijn tiny house heel leefbaar.

Opbergruimte blijft ingewikkeld in een klein huis

Mooiste woonaccessoire in huis en waarom: Dat is de bijzondere kast die ik van mijn grootouders heb geërfd. De pen-gat verbindingen zijn van ebbenhout en duidelijk zichtbaar. Ik ben opgegroeid met deze kast en was er als kind al dol op. Mijn grootouders woonden op een bovenhuis in Amsterdam waar deze kast op een zolderkamer stond. Ik heb altijd de wens gehad om deze kast te krijgen, en na het overlijden van mijn grootouders is de kast inderdaad in mijn bezit gekomen.

Meest inventieve oplossing voor kleine ruimte: Opbergruimte blijft ingewikkeld in een klein huis, een steigerhouten pilaar die zowel als kastje en/of als zuil voor een XXL kruik te gebruiken is, biedt ook nog ruimte om schoenen in op te bergen. Mijn lange maar smalle eettafel waar een bankje en 2 wat comfortabelere stoelen bij staan, kunnen plek bieden aan zeker 6 personen. Op een houten bank passen sowieso meer mensen dan op losse stoelen. De ruimte onder mijn zitbank gebruik ik ook als handige opbergruimte voor tijdschriften, plaids en kussens. Misschien niet de meest inventieve oplossing, maar stiekem toch wel erg handig.

Wat vind jij belangrijk aan een interieur? Dat het ruim en rustig oogt. Mensen zijn vaak geneigd om in een kleine ruimte kleine prullen en accessoires her en der te zetten. Door juist grote spullen te plaatsen blijft het ruimtelijk ogen, en door de accessoires te groeperen, creëer je rust.

Hoe zou je je eigen interieur kort omschrijven? Landelijk, sober & stoer, het is er warm en gezellig.


 

Foto’s: ©Klein Wonen Magazine

Woonplaats: Bennekom
Locatie: centrum
Type woning: appartement, zonder onder of boven buren
Woonoppervlakte: 50 m2 en een klein balkon
Aantal ruimtes: 4, inclusief de vide in de slaapkamer
Soort verwarming: cv
Soort elektriciteit: nuts