Site pictogram Klein Wonen Magazine

Compleet afgewerkt huisje in groen Maastricht

Het ene appartement is het andere niet. Dat gaat zeker op voor enkele woningen van gebouw De Miller in Maastricht. Daar kun je een compleet afgewerkt appartement kopen waar je alleen nog je eigen meubels in hoeft te plaatsen. Het recent opgeleverde complex is bovendien nagenoeg energieneutraal, gasloos en het dak bestaat naast zonnepanelen ook deels uit sedum.

Tijdens de kijkdagen in het voorjaar konden belangstellenden al een voorproefje krijgen van hoe zij zouden kunnen gaan wonen. De modelwoning is voorzien van het afwerkpakket, dat bestaat uit een luxe keuken met spoeleiland, een pvc-vloer met eikenprint en gestucte en geverfde wanden. Op de eerste verdieping worden vijf compleet afgewerkte appartementen te koop aangeboden met een woonoppervlak van 60 m2 voor een koopprijs van rond de 350.000 euro.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Foto’s: Funda/Boek & Offermans Makelaars/Ballast-Nedam Development

Energiezuinig

Woongebouw De Miller is een project van Ballast Nedam Development en telt in totaal 38 appartementen met een grootte van 60 tot en met 86 m2. Energiezuinigheid speelt een belangrijke rol in het complex. Er wordt geen gebruik gemaakt van gas, maar van warmtepompen. Het dak is grotendeels belegd met zonnepanelen, maar ook met sedum om hittestress te verminderen en aan klimaatadaptie te doen. De geïntegreerde zonwering zorgt voor verkoeling in de zomer en de woningen zijn voorzien van een per ruimte regelbare vloerverwarming.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Interieurinspiratie

Bij dit project helpt de ontwikkelaar de toekomstige bewoner ook nog eens met interieurinspiratie. Zij liet het Eindhovense woonstylingsbedrijf Housing Heroes interieurschetsen maken met mogelijke indelingen van de woning. Een leuke geste, waarvan wij graag enkele voorbeelden laten zien.

Tekst gaat verder onder de schetsen:

Schetsen: Housing Heroes Eindhoven

Groene Loper

De appartementen zijn gebouwd in de nieuwe Maastrichtse stadswijk De Groene Loper, die is ontstaan na de ondertunneling van de snelweg A2. Langs deze twee kilometer lange loper met brede groene lanen met veel grote bomen worden 1200 nieuwe woningen gebouwd op een kwartiertje lopen van het stadscentrum. Voor de projecten zijn verschillende architecten geselecteerd, zodat er een gevarieerd straatbeeld ontstaat. Martens Willems & Humble Architecten ontwierpen De Miller. Het ronde trappenhuis en de rode glazuurstenen van de gevel geven het complex een industriële look, die knipoogt naar de aangrenzende wederopbouwwijk Wyckerveld uit de jaren vijftig en de fabrieksterreinen van Mosa.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het appartementencomplex De Miller in Maastricht. Foto’s: Funda/Boek & Offermans Makelaars/Ballast-Nedam Development

ARC24 Architectuur Award

Het gebouw is in het voorjaar genomineerd voor de ARC24 Architectuur Award. Dit is een prijs voor gerealiseerde projecten tussen september 2022 en april 2024, die architectonisch vernieuwend zijn, een kleien voetafdruk hebben of een energie-positieve bijdrage leveren. Het ontwikkelingsgebied De Groene Loper leverde Ballast Nedam in de ontwerpfase al de Sustainable Residential Development Award op tijdens de European Property Awards 2020-’21. De Groene Loper Maastricht scoort hoog op inclusiviteit, energieneutrale woningen, circulariteit, architectonische diversiteit, biodiversiteit, waarbij de natuur wordt verrijkt en is bovenal zeer innovatief waar zelfs zuivere binnenlucht niet wordt vergeten. Deze duurzame gebiedsontwikkeling is trend-setting op Europees niveau. Het is een internationaal voorbeeld van hoe je extreme vervuiling ombuigt naar een gezonde leefomgeving waar de hele maatschappij voordeel van heeft, vertelt directeur Onno Dwars op de website van Ballast Nedam Development.

Tekst gaat verder onder de foto.

Een deel van de Groene Loper in Maastricht. Foto: Ballast Nedam Development

Luchtkwaliteit verbeterd

Stuurgroepvoorzitter Gert-Jan Krabbendam van A2 Maastricht roemt De Groene Loper op diezelfde website. Dankzij de tunnel is een belangrijke barrière in Maastricht geslecht, de luchtkwaliteit sterk verbeterd en de stad beter bereikbaar gemaakt. Maar de werkelijke verbinding, die in de leefwereld van de mensen eromheen, is dankzij de bovengrondse Groene Loper ontstaan. We hebben het groene buitengebied de stad ingetrokken; enorm belangrijk voor onze klimaatambities, en het tegengaan van hittestress en wateroverlast. Maar nóg belangrijker voor het welbevinden van de mensen die er vertoeven.

Mobiele versie afsluiten