Busleven als sleutel voor geluk

Gelukkig worden. Dat is wat Eric Mijnster als kind al wil. Hij laat zich echter door volwassenen in standaardnormen persen en voelt zich daar niet happy mee. Na zijn studie besluit hij zichzelf te bevrijden. Na een slopende monstertocht op de racefiets vindt hij zijn eerste geluk en gaat op zoek naar meer in zijn zelf omgebouwde busje. Nu is hij terug in Nederland en wil hij zijn geslaagde zoektocht met iedereen delen en vertelt hij in zijn lezingen, boek en gloednieuwe theatershow dat het najagen van je dromen de moeite waard is. Intrinsieke motivatie is daarbij de sleutel. ,,Als jij iets wil, dan kan het’’, aldus de bevrijde dromer.

Het Theater in

Iets in Eric heeft hem altijd al verteld dat mensen meer kunnen dan ze zelf vaak denken. Dus stapt hij op zijn racefiets voor La Route des Grandes Alpes. Het wordt een openbaring voor de door het leven dolende jongeling. ,,Na 36 uur non-stop fietsen over 14 bergen belandde ik in een hotelkamer aan de Middellandse Zee. Op het moment van ontwaken, lag er een camera op mijn nachtkastje. Ik zette ‘m aan om de wereld te laten weten en zien hoe het met me ging. Ik was fysiek zichtbaar gesloopt en tegelijkertijd straalde ik van geluk.

Na anderhalf jaar in alle vrijheid rondtoeren is het tijd voor een nieuwe stap voor Eric. ,,Ik had antwoord gekregen op de vragen die ik mezelf na La Route des Grandes Alpes stelde en vervolgens mijn verhaal opgeschreven. Ik had iets ontdekt dat mij nooit was verteld. Nu wilde ik het delen. Ik nam contact op met een vriend van me die zingt, reed terug naar Nederland en stond plots met hem in een theater.

Een ongelooflijk belangrijk en waargebeurd verhaal over geluk enzo

Dat is de titel van Eric’s theatershow, die eind september in het Eindhovense Parktheater in première gaat. Zijn in 2017 verschenen boek draagt de titel Het Geluksgevoel. Geluk en de zoektocht ernaar is van jongs af aan al de rode draad in het leven van de Brabander. Als zijn juf zijn klasgenoten vraagt naar wat zij later willen worden komen alle droomberoepen voorbij. Van profvoetballer tot brandweerman en van verpleegster tot actrice. Alleen de 7-jarige Eric heeft een afwijkend antwoord. Hij wil simpelweg gelukkig worden.

Je hebt niet veel woonruimte nodig om gelukkig te zijn

Na het leven in zijn busje weet Eric ook dat je niet veel woonruimte nodig hebt om gelukkig te zijn. ,,Na mijn busje ben ik even in een caravan genesteld. Daarna ook op andere plekken, anti-kraak in de burgemeesterskamer van Schijndel bijvoorbeeld. Inmiddels heb ik de stenen en de drukte van zo’n dorpscentrum weer verlaten. De toekomst ken ik niet, maar ik weet wel waar ik nu blij van word: een kleine maar comfortabele thuisbasis in de stilte en de natuur.’’

Foto’s: ©ericmijnster

Website: ericmijnster.nl/

Lees het volledige artikel op pagina 69 in Klein Wonen Magazine editie 5