Herman vertelt over zijn tiny house

“Hij staat op een hele mooie plek. Ik heb er heel veel zin in!” Herman Aalderink vertelt vol enthousiasme over zijn tiny house, dat recentelijk in Hengelo geplaatst is. Daar is voor een periode van 5 jaar een stuk grond beschikbaar gesteld voor tiny houses. Herman: “Het idee erachter sprak me meteen aan: niet al te veel spullen hebben en zo min mogelijk energie verbruiken, maar toch comfortabel en zo duurzaam mogelijk wonen. Er komen 10 tiny houses te staan, 10 verschillende ook. Eén persoon woont er al een half jaar, een ander stel woont er nu een aantal weken. Die van mij staat er ook al. Hij moet alleen nog aangekleed worden: een keukentje erin, gordijnen. Ik woon er nu dus nog niet, maar dat duurt hopelijk niet lang meer!”

Patrick Lemmen (Cube-Homes) en Herman Aalderink

Levensloopbestendig

Het tiny house van Herman is van CUBE Homes: “De vormgeving sprak me erg aan, het houten skelet met de afgeronde hoeken, evenals het feit dat ik de indeling zelf mocht bepalen. Veel tiny houses zoeken ruimte in de hoogte, met een slaapgelegenheid op een zoldertje. Ik wilde juist graag alles op de begane grond, zodat het levensloopbestendig is. Als ik dan straks wat minder mobiel ben, kan ik nog steeds gemakkelijk in bed komen. Bovendien mocht ik zelf bepalen hoe breed en hoe lang ik mijn tiny house wilde. Ik heb gekozen voor een vierkant huisje van 6,5 x 7 meter. Deze bestaat uit 2 elementen die aan elkaar geplaatst zijn. Bij de indeling kreeg ik goed advies van CUBE Homes over zaken waar ik zelf niet aan gedacht had.”

 

Off-grid

De keuze van Herman werd ook beïnvloed door de hoge bouwkwaliteit van CUBE Homes: “Het huisje is heel mooi afgewerkt en oogt bijzonder degelijk. Ik heb het gevoel dat het tientallen jaren meegaat. De tiny house gedachte is natuurlijk ook dat je duurzaam probeert te wonen en materialen toepast die later herbruikbaar zijn. Dat speelt ook mee. Dit tiny house is zeer milieuvriendelijk geproduceerd. Ik ga ook proberen of het mogelijk is om op den duur helemaal off-grid te wonen, zonder gebruik van het elektriciteitsnet. Het huisje moet over 5 jaar wel weer verplaatst worden, maar als ik zie hoe snel het geplaatst is, gaat dat geen enkel probleem opleveren!”

 

—————————————————Advertentie———————————————————