Bouwen Tiny House via online cursus

Monique van Orden en Marjolein Jonker hebben een jarenlange ervaring in de Nederlandse Tiny House Beweging. Zij hebben als pioniers alles al eens meegemaakt en worden dan ook vaak om advies gevraagd. Door de toenemende belangstelling is het voor hen niet meer te doen om iedereen persoonlijk te helpen. Daarom lanceerden zij onlangs hun online cursus Jouw tiny house – van droom naar realiteit.

,,We zijn er heel trots op’’, vertelt Marjolein in een blog op haar website Marjolein in het klein. ,,Met onze cursus kunnen we mensen met serieuze tiny house-plannen honderden uren werk besparen. We hebben er zelf minstens zoveel uren werk ingestopt, maar het resultaat mag er zijn!’’ De basiscursus bestaat uit tien lessen over onder meer ontwerp, bouw, financiering, regelgeving, het vinden van een plek en ontspullen. ,,We hebben anderhalf jaar samen workshops gegeven en nu kunnen we nog meer mensen op weg helpen. Als voorzitter en projectleider van Tiny House Nederland weten Monique en ik precies wat er speelt en we hebben met tientallen gemeenten om de tafel gezeten. Nu kan iedereen van deze kennis profiteren.’’

De cursus Jouw tiny house – van droom naar realiteit bestaat naast de tien online lessen ook uit een driemaandelijkse meet-up voor alle deelnemers en is uit te breiden met de workshop Off-grid van Niels Gorisse, Ontwerpen van Jan-Willem van der Male en Bouwen van Dimka Wentzel. Alle informatie over de leerzame cursus is te vinden op de website Marjolein in het klein.

Foto: Alef Starreveld