Meer buitenleven in een tiny house

Het liefst genieten Melanie en Bram Verheijen met hun hond Kay van het buitenleven tijdens hun reizen met hun 4×4 met daktent in de Europese natuur, maar als zij in Nederland zijn is het ook prima toeven in hun tiny house. Op het platteland genieten zij van al het groen en beesies om zich heen en kunnen ze samen met Kay heerlijk wandelen langs weilanden, watertjes en bossen. ,,Wij wonen in een tiny house om minimalistisch en meer buiten te leven. Door minder kosten kunnen we ons geld uitgeven aan dingen die wij belangrijk vinden, zoals reizen met onze 4×4. Vrijheid is wat wij wilden en nu steeds meer krijgen’’, vertelt Melanie.


Foto: ©Melanie en Bram Verheijen

Off-road staat voor onze missie om buiten de gebaande paden te gaan

Kay is ook een belangrijke factor in de door het stel bedachte naam voor hun website Offroaddog, waarop zij niet alleen hun reiservaring delen, maar vooral ook hun levensvisie. ,,De naam heeft natuurlijk te maken met onze lieve hond Kay en onze voorliefde om off-road te rijden tijdens onze reizen, maar het heeft ook te maken met onze visie op de wereld, het leven, mindset en de toekomst. Wij merken dat die visie vaak anders is dan die van anderen. Daarom willen wij graag andere mensen inspireren met onze verhalen en vlogs op onze website Offroaddog’’, legt Bram uit.,,Off-road staat voor ons dan ook voor het afwijken van gebaande paden. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Velen vonden dat wij het helemaal voor elkaar hadden met onze baan en koopwoning, maar buiten tijdens onze reizen en hier op de camping voelen wij ons veel gelukkiger. Eerst in de caravan en nu in ons tiny house. Off-road staat voor ons dus voor onze missie om buiten de gebaande paden te gaan. Letterlijk en figuurlijk!’’

Sporten op de vierkante meter

Wonen in een tiny house hoeft nog niet te betekenen dat je thuis niet fit kunt blijven. En daar heb je echt geen uitgebreide fitnesskamer voor nodig. Dat bewijzen Melanie en Bram. Met een TRX-trainingskoord kunnen zij alle spiergroepen trainen op de vierkant meter. In een korte video tonen zij hoe dit werkt. Deze manier van trainen is bedacht door de speciale Amerikaans legereenheid Navy Seals om altijd en overal kracht, balans, flexibiliteit en stabiliteit te kunnen ontwikkelen. Er zijn wel meer dan honderd oefeningen mogelijk. Kortom een complete fitnessstudio samengebracht in 1 touw. Perfect voor als je klein woont.

E-book De route naar een reizender leven

Naast hun blogs en vlogs hebben Melanie en Bram ook een e-book uitgegeven met de titel ‘De route naar een reizender leven’. Het is niet alleen een leesboek maar er staan ook vragen in die je aan het nadenken zet. Zo weet jij na het lezen van het e-book wat voor reiziger jij wilt zijn, hoeveel geld je daarvoor nodig hebt en hoe je leven er dan uit komt te zien om dat voor elkaar te krijgen.

Meer over Bram en Melanie en hun buitenleven is te lezen in editie 2 van Klein Wonen Magazine