Minimalisme verkeerd woord

Steeds meer mensen gaan voor minimaliseren in hun leven. Volgens onze Klein Wonen Magazine-vloggers Bram en Melanie is minimalisme eigenlijk een verkeerd gekozen woord. Eigenlijk gaat het over wat je meer wilt in je leven. Je kijkt juist naar waar je blij van wordt of wat je veel gebruikt en dat bewaar je, aldus het rondreizende stel in een blog op hun website Offroaddog.

Als je een minimalist bent heb je weinig spullen denken de meesten. Maar minimalisme betekent niet dat je geen verzameling mag hebben. Minimalisme zet je aan tot nadenken wat je echt belangrijk vindt. Daarom vinden wij minimalisme eigenlijk een verkeerde benaming. Uiteindelijk is iedereen op zoek naar meer geluk in zijn leven. Als je nou eens de stap zet om op te ruimen. Dan blijven er meer dingen over waar je happy van wordt. Er is dan ruimte voor meer leuke spullen of niet als je vindt dat het zo goed is. Dus wat ga jij opruimen? Welke kast, ruimte of deel van je leven moet nodig eens opgeruimd worden? Welk deel van je leven wil jij maximaliseren en niet minimaliseren?, aldus Bram en Melanie. Lees hun volledige blog en beluister het radio-interview over dit onderwerp op hun website www.offroaddog.nl.

Melanie en Bram reizen samen met hun hond Kay het liefst de wereld over in hun 4×4 met daktent. Zij ruilden hun koopwoning in voor een tiny house en begonnen hun reisdromen te verwezenlijken. Met hun eigen leven willen zij anderen graag inspireren om ook op zoek te gaan naar maximaal leven. Dit doen zij op hun website Offroad Dog met blogs en vlogs. Ook maakten zij een gratis e-book met als titel ‘De route naar een maximaler leven’. In Klein Wonen Magazine presenteren zij ieder kwartaal een van hun vlogs.