Ontwerpwedstrijd rond Tiny House Event IJmuiden

De Stichting Tiny House International wil haar Tiny House Beurs en Congres in IJmuiden op een zo kort mogelijke termijn organiseren en is daarover met de gemeente in gesprek. De organisatie lanceert deze week ook een tiny house-ontwerpwedstrijd rond haar evenement, waarmee een mooie geldprijs is te winnen.

Het Tiny House Event wordt gehouden op Basecamp IJmuiden

Het grote Tiny House Event stond aanvankelijk voor deze maand gepland, maar kan door de coronacrisis zeker niet voor 1 september a.s. plaatsvinden. In overleg met de gemeente IJmuiden kijkt de organisatie de komende maanden naar mogelijkheden in het najaar of het voorjaar van 2021. Het evenement moet het betaalbaar en klein wonen in Nederland een nieuwe impuls geven. Daarom is er voor drie onderdelen gekozen: een congres voor bestuurders van gemeenten en provincies en woonbeleidsmakers, excursies naar diverse tiny house-projecten en een 3-daagse beurs voor iedereen met 20 kant en klare tiny houses en een beurshal waar diverse producenten en fabrikanten van allerlei tiny house-producten zich presenteren. Het Tiny House Event wordt gehouden op Basecamp IJmuiden, dat direct aan het duingebied grenst.

Nu de exacte datum van het evenement nog even op zich laat wachten wil de organisatie de liefhebbers van tiny houses alvast wat voorpret geven en heeft daarvoor een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen, van amateur tot professional, kan voor 15 juni 2020 zijn originele ontwerp sturen naar info@thicongress.com. De ontwerpen worden in enkele categorieën ingedeeld en per categorie ligt er duizend euro aan prijzengeld klaar. En mocht het ontwerp inderdaad briljant zijn, dan wordt het wellicht ook daadwerkelijk gebouwd.

Zie voor meer info over het Tiny House Event de website www.thicongress.com.

Foto: ©Adrienne Norman Photography