Tiny house en kraamhuisje tegelijk

Het is zomer! Dat betekent blote voetjes op het gras, luieren in de hangmat, schuilen voor de storm en eten uit de moestuin. Het klinkt zo idyllisch en dat is de zomer nu eenmaal. Heel anders dan de winter, zoals je kunt lezen in mijn eerdere blogs. Maar deze zomer is wel heel gezellig, want we hebben er een huisgenootje bij.

Een goed idee om elk nieuw gezin de eerste weken in een tiny house te laten zijn

Sinds 19 april woont er een tiny baby in ons tiny house. Ze heet Luus. En het maakt haar allemaal niet uit hoe klein we wonen, hoe we met onze watervoorraad omgaan, hoeveel er nog in de batterij zit en of de bloembollen wel opkomen. Ze is een heel tevreden meisje. Gek genoeg geeft ons dat ook veel rust. Tuurlijk, je hebt slapeloze nachten, maar je hebt maar 1 taak en dat is Luus in leven houden. Jan-Willem heeft een mooi bedje getimmerd van hazelhout uit het bos, dat gebruiken we als co-sleeper.

Overdag draaien we ‘m om, zodat ze gezellig met ons meekijkt het huisje in. En als we buiten zijn, ligt ze bij ons in de hangmat of kijkt ze mee vanuit de wandelwieg. De rest van de tijd zit ze in ons buideltje, de draagdoek. Het is eigenlijk ideaal, want je bent altijd in contact met haar. Zij hoort en ziet ons en andersom. Daardoor herkennen we nu elk geluidje en weten we (meestal) gelijk wat ze wil. Onze kraamverzorgster was er erg over te spreken. Ze vindt het een goed idee om elk nieuw gezin de eerste weken in een tiny house te laten zijn, zodat je kan cocoonen en elkaar kan leren kennen. Dat lijkt ons een mooi volgend project. Naast mantelhuisjes, nu ook kraamhuisjes.

Eens in de zoveel tijd gaan we met een flinke tas naar de wasserette

In mijn vorige blog schreef ik al over alle spullen die ons huis binnen sluipen, Dat houdt niet op, kan ik je vertellen, niet vanzelf. Maar stiekem zijn we er ook blij mee. We hadden nooit gedacht aan zonnehoedjes, zonnebrilletjes, speentjes, knisper-nijntjes, etc.. En eerlijk gezegd zijn die poppige jurkjes en strikjes ook erg leuk. Inmiddels is Jan-Willem weer een beetje aan het werk: vanuit huis en de eerste klassikale lessen zijn ook al gegeven. Als hij thuis werkt, gaan Luus en ik op avontuur op het landgoed of we doen een middagdutje. Ik doe af en toe een handwasje en eens in de zoveel tijd gaan we met een flinke tas naar de wasserette. Daar maken we de dame van de wassalon erg blij mee, ze vindt het heerlijk om babykleertjes te vouwen. En zo slijten we de zomerse dagen.

Foto’s:©Noortje en Jan-Willem

Noortje Veerman, alias Noortje Regeltut, heeft altijd klein gewoond. Ze is meesterlijk in ontspullen, dol op gezelligheid, leert graag van ervaringen en wil anderen op weg helpen, zoals zij samen met partner Jan-Willem doet met de Tiny house Academy

De blog van Noortje is ook lezen op pagina 27 in editie 9 van Klein Wonen Magazine.