Tiny house-bouwers inspireren on- en offline

Het Bewuste Stel heeft geen Netflix. Zelfs geen tv. Het stel leeft minimalistisch en zero waste en koopt bijna alles voor hun tiny house in aanbouw via Marktplaats. Iris en Bouke leven niet op de automatische piloot en inspireren graag anderen dit ook niet te doen. Dat doen zij online op hun eigen blogsite, maar ook offline met bijvoorbeeld een open dag rond hun toekomstige huisje.

Doorsnee is Het Bewuste Stel allerminst. Ze maken hun keuzes bewust. Zo vragen zij elkaar ieder jaar ten huwelijk, start Iris de dag met een kwartier schrijven en handelt Bouke het liefst vanuit zijn hart. Aan het wonen in een tiny house moeten ze lange tijd niet denken. Ook niet als zij uit pure nieuwsgierigheid een bezoek brengen aan een open dag van Marjolein Jonker. Een minimalistische wereldreis per trein brengt daar verandering in. De ervaringen en onderlinge gesprekken leiden ertoe dat zij bewuster willen gaan leven en voor ze het weten inspireren zij mensen met hun verhalen op hun eigen blogsite Het Bewuste Stel en bouwen ze samen met familie en vrienden hun tiny house.

Iedereen met belangstelling voor tiny houses is welkom

Het bezoeken van open dagen van tiny house-bewoners is voor Iris en Bouke een belangrijk aspect om inspiratie op te doen voor hun eigen stulpje. In combinatie met hun sociale inslag willen zij op hun beurt dan ook graag zoveel mogelijk mensen bij hun bouwproject betrekken met het organiseren van open dagen rond hun bouwproject. Op zondag 13 september aanstaande houdt Het Bewuste Stel haar eerste open dag van 10.00 tot 14.00 uur in De Haventuin aan de Nijverheidsweg 6 in Utrecht.

Er wordt op de open dag niet gebouwd, maar iedereen met belangstelling voor tiny houses is welkom om vragen aan Iris en Bouke te stellen. En die mogen ook over ontspullen en zero waste gaan. De toegang, koffie, thee (eigen mok meenemen!) en verse koeken van de zus van Iris zijn bewust gratis om iedereen de gelegenheid te bieden langs te komen. Er is wel een mogelijkheid tot een vrijwillige bijdrage om mee te delen in de onkosten.

Inspiratie bieden om ook bewuster te leven

Met hun blog en open dagen willen Iris en Bouke inspiratie bieden om ook bewuster te leven. Ze dromen zelf van een tiny house-gemeenschap waar verschillende generaties met elkaar leven, workshops worden gegeven over minimalisme, zero waste en spiritualiteit en mensen tot rust kunnen komen in de natuur. Of hun droom uitkomt weten ze niet, maar Bouke gelooft er heilig in. ,,Bewust leven betekent voor mij dromen over je idealen en je mee laten voeren door de stroom van het leven. Wanneer de tijd rijp is, zul je zien: de inspiratie komt, de middelen zijn beschikbaar en je ontmoet de juiste mensen. Alles valt in puzzelstukjes op zijn plaats en je droom wordt werkelijkheid’’, zegt hij.

Meer inspiratie over bewust leven en de open dag lees je op https://hetbewustestel.nl/.