Heemskerk omarmt tiny houses

Heemskerk omarmt tiny houses in haar gemeente. Voorlopig biedt zij plek aan 4 huisjes. Er staan er nu al 3, waaronder het Regenbooghuisje van de pioniers Yvette en Madelief. ‘Zij woonden sinds april 2017 met hun tiny house in Beverwijk, in afwachting van een woonplek in Heemskerk. Ze behoren samen met mij tot de eerste tiny house-bewoners van Nederland, echte pioniers die de weg vrij maken voor anderen. Ze hebben zich keihard ingezet om in samenwerking met gemeenten in hun omgeving een legale woonplek voor hun eigen tiny house en die van anderen te vinden. Het is gelukt in Heemskerk, waar een paar proactieve ambtenaren enorm enthousiast zijn over tiny houses’, vertelt Marjolein Jonker in haar nieuwste blog op Marjolein in het klein.

‘Yvette en Madelief zijn vol lof over de bereidwilligheid en steun van de gemeente Heemskerk bij de realisatie van het woonproject. Yvette: de gemeente Heemskerk wilde heel graag tiny houses en met ons samenwerken, ze hebben enorm veel voor ons gedaan! In februari van dit jaar wonen ze dan eindelijk volledig legaal in Heemskerk’, schrijft onze Klein Wonen Magazine-columniste in haar blog. ‘Dat het toch nog zo’n drie jaar geduurd heeft voor het tiny house-woonproject van start mocht gaan, heeft diverse redenen. Het was dus een puzzeltje die aardig wat tijd in beslag nam, maar het is gelukt. De bedrijven achter het project zijn blij met de tiny house-bewoners en de sociale controle die met hun komst gepaard gaat. De buurtbewoners zijn ook overwegend positief, op 2 buren na die bezwaren ingediend hebben tegen de omgevingsvergunning. Er is inmiddels wel prettig contact tussen hen en de tiny house-bewoners geweest.’ Lees Marjolein’s uitgebreide blog over de Heemskerkse tiny houses op Marjolein in het klein.

Marjolein Jonker woont sinds mei 2016 in een tiny house in Alkmaar en is als pionier een ambassadeur voor de Tiny House Movement in Nederland. Met haar bedrijf Marjolein in het klein biedt zij advies en informatie aan iedereen die wil wonen in duurzame kleine huisje via lezingen en cursussen. Marjolein is tevens medeoprichter en projectcoördinator van Tiny House Nederland en schrijft ieder kwartaal voor Klein Wonen Magazine een column.

Foto: Tiny House van Marjolein Jonker