Tiny house voor mantelzorg

Stel je komt door een noodlottig ongeval plotsklaps in een rolstoel terecht. Hoe mooi zou het dan zijn als je in een speciaal aangepast tiny house bij je eigen woning of die van je familie kunt blijven wonen? Dat vroegen Julie en Joseph uit Vermont zich ook af bij het aanhoren van het onfortuinlijke verhaal van een oude vriend. Zij bedachten de Wheel Pad L3C, een mantelzorgwoning op wielen. Klein Wonen Magazine-blogger Marcel van Mierlo vertelt erover in zijn laatste blog op Leven in Tuinen.

Slim Ruimtegebruik 3

Het huisje van 22 m2 is opgebouwd uit Stuctural insulated Panels (SIP) en voorzien van alle gemakken. De installaties zijn allemaal plug en play uitgevoerd. De energie-efficiënte LED binnen- en buitenverlichting en verwarming worden van stroom voorzien door een verlengsnoer vanuit de hoofdwoning. Een tweede verlengsnoer wordt aangesloten op de boiler. En voor het water gebruik je simpelweg een geïsoleerde tuinslang. Toiletafval verdwijnt in een tank, die om de twee maanden moet worden geleegd, vertelt Marcel. Met behulp van een grijs water filter kan het afvoerwater van de wastafel en douche worden gebruikt voor irrigatie van de tuin. Deze Wheel pad is ontwikkeld om te worden verbonden met een bestaande woning en heeft dus nauwelijks off-grid voorzieningen, uiteraard is een zonnepaneel eenvoudig toe te voegen.

De materialen zijn licht en flexibel om het transport zo gemakkelijk mogelijk te maken en om een persoonlijke en fijne sfeer aan de ruimte te geven. De productie van Wheel Pad zal ongeveer drie weken in beslag nemen. De installatie duurt minder dan 3 dagen, aldus Marcel, die deze maand zijn boek Slim Ruimtegebruik 3 lanceerde. Hierin belicht hij opnieuw 20 bijzondere kleine gebouwen. Dit e-boek is verkrijgbaar in onze webshop.

Lees zijn volledige blog over het rolstoelvriendelijke tiny house Wheel Pad op Leven in Tuinen.

Marcel van Mierlo is bouwkundig ingenieur met een passie voor kleine gebouwen. Op zijn website Leven in Tuinen blogt hij regelmatig over kleine bouwsels, die je zo in je achtertuin zou kunnen zetten. Hij is schrijver van de boeken Slim Ruimtegebruik 1, 2 & 3 met tal van kleine gebouwtjes, voorzien van zelf getekende illustraties. Voor Klein Wonen Magazine schrijft hij ieder kwartaal een thematisch artikel over kleine huisjes. Uiteraard met een tekening van eigen hand. In Klein Wonen Magazine 10 vertelt hij over huisjes gemaakt van klei en leem.