Tweede Tiny House Farm wordt kleiner

Mr. Oosterwold, Daan Fröger, heeft plannen voor een tweede Tiny House Farm in het experimentele Almeerse woongebied. Dat vertelt hij in een gesprek dat Marjolein Jonker onlangs had voor haar nieuwste blog op TinyFindy.

‘Op dit moment begeleidt Fröger een groep van 25 mensen die in een Tiny Loft van Mill Home in Oosterwold willen wonen. Dit zijn tiny houses van tussen de 30 en 50 m2. Heel wat kleiner dan het gemiddelde huis dat je aantreft op de huidige Tiny House Farm. Het kleinste huis op de Tiny House Farm heeft een woonoppervlak van zo’n 35 m2. Het grootste is met 112 m2 bepaald niet tiny te noemen. Er komt mogelijk ook een tweede Tiny House Farm, bij voldoende animo. Persoonlijk hoop ik dat het dan echt om tiny houses zal gaan, met een woonoppervlak tot 50 m2. De Tiny House-beweging gaat tenslotte om genoegen nemen met genoeg en het verkleinen van je ecologische footprint is er een wezenlijk onderdeel van, vertelt onze Klein Wonen magazine-columniste in haar blog. ‘‘Mensen zoeken de grenzen nu eenmaal op’ vertelt Daan. Op een kavel van 900 m2 mag je maximaal 112,5 m2 bebouwen. Dat gebeurt dus ook. Het is een reden waarom er bij de volgende Tiny House Farm waarschijnlijk alleen nog kavels van 600 m2 gekocht mogen worden.’ Lees het volledige blog van Marjolein op TinyFindy.

Houd ook het komende nummer van Klein Wonen Magazine (verschijnt eind maart) in de gaten voor een mooi artikel over het wonen met een baby op de Tiny House Farm in Oosterwold.

Tiny house-pionier Marjolein Jonker en Marcel van Mierlo, een bouwkundig ingenieur met passie voor kleine gebouwtjes, lanceerden in december 2017 de website TinyFindy. Hiermee willen zij een platform bieden waar aanbieders van tiny houses, woonlocaties en producten voor tiny houses en mensen met een tiny woondroom elkaar kunnen vinden. Beiden schrijven blogs op TinyFindy en leveren ieder kwartaal een redactionele bijdrage aan ons Klein Wonen Magazine.