Voor altijd een tiny house

Timothy woonde in een garage van 16 m2. Een ervaring die hem en zijn partner Wendy deden beseffen dat zij niet veel groter wilden wonen. Een huis kopen, onze vrijheid inleveren en wonen op een grote oppervlakte zou ons niet gelukkig maken, vertelt Wendy in een interview op de website van woonspecialist Biano.nl. Wendy en Timothy bouwden dan ook hun eigen huisje op wielen. Na 1,5 jaar wonen we nog steeds in ons tiny house en dat is wat ons betreft voor altijd. 

 Zelfbouw is volgens Wendy het mooiste dat er is. Je ontwerpt je huisje naar je eigen wensen en voorkeuren. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden: wil je een huisje op wielen? Waar komt de slaapplek? Waar leg je de vieze was neer? Je bouwt je huisje voor jezelf en niet voor het bezoek wat zo nu en dan langskomt. Wij kunnen ons – zonder ons hoofd te stoten – prima verplaatsen, maar misschien een vriend van Timothy niet. Hun woondroom ging wel gepaard met obstakels, maar dat is het volgens Wendy meer dan waard. Voorbereiding is het halve werk. Toen ons huisje stond, was het hartje winter in Nederland. De zon scheen bijna niet en er was geen energie. We moesten om de haverklap de gasflessen verwisselen. Dat zou niet voor iedereen weggelegd zijn. Maar het uitzoeken en het ondervinden van deze problemen was een deel van onze droom. Je moet je voorstellen dat je al een jaar aan het bouwen bent en dat je niets liever wilt dan in je eigen ontworpen huisje wonen. Het uitzicht is hoe dan ook prachtig!

Wendy en Timothy hebben ook veel aandacht besteed aan hun interieur. Ons huisje is heel huiselijk en warm. Wij zijn gek op reizen en onze souvenirs houden deze mooie herinneringen vast. We hebben niet veel meubels. Ons interieur is een mooie mix van oud versus nieuw. Op de grond ligt kurk, want dit is makkelijk te onderhouden en voelt heerlijk warm en zacht aan. Comfort is voor ons heel belangrijk. Zo hebben we geïnvesteerd in een elektrische lattenbodem met hoofd- en voeteinde. Er is geen sprake van een ‘echte woonkamer’. We zitten veel achter de laptop in de keuken en daarom hebben we geïnvesteerd in comfortabele keukenstoelen. De tafel moest groot genoeg zijn voor twee laptops, terwijl alle andere meubels zo klein mogelijk moesten zijn. Daarnaast is onze piano een mooie sfeermaker.

 Lees het volledige interview met Wendy op de website van woonspecialist Biano.

Nieuwsgierig naar het interieur van Wendy & Timothy? Bekijk hier dan ook het artikel Binnen bij Wendy & Timothy en de fraaie fotoreportage in Klein Wonen Magazine 1.