Waterreservoirs kans voor tiny houses

Door de klimaatveranderingen ontkomen steden er niet aan om waterreservoirs aan te leggen. Deze waterplassen bieden prima mogelijkheden voor waterhuisjes, zoals drijvende tiny houses. Dat stelt Marcel van Mierlo in zijn nieuwste blog op zijn website Leven in Tuinen. ,,Planologen moeten bij stedenbouw meer en meer rekening houden met waterberging. Steeds meer steden ontdekken dat je op die waterberging dan net zo goed huizen kunt bouwen’’, aldus de bouwkundig ingenieur, die de drijvende kavels in Delft en Amsterdam als voorbeeld noemt.

Marcel kijkt als liefhebber van kleine gebouwtjes al reikhalzend uit naar tiny houses op het water en toont in zijn blog enkele mooie voorbeelden. ,,Misschien krijgen we binnenkort ook wel het eerste amfibie tiny house!’’, droomt onze vaste Klein Wonen Magazine-gastschrijver. Lees zijn volledige blog over waterhuisjes op www.levenintuinen.nl

Marcel van Mierlo is bouwkundig ingenieur met een passie voor kleine gebouwen. Op zijn website Leven in Tuinen blogt hij regelmatig over kleine bouwsels, die je zo in je achtertuin zou kunnen zetten. Hij is schrijver van de boeken Slim Ruimtegebruik 1 & 2 met tal van kleine gebouwtjes, voorzien van zelf getekende illustraties. Voor Klein Wonen Magazine schrijft hij ieder kwartaal een thematisch artikel over kleine huisjes. Uiteraard met een tekening van eigen hand.