Wonen in je achtertuin

Wonen in je achtertuin kan dat? Judith en Robert doen het. Zij hebben de potentie van hun achtertuin ontdekt en hun oude schuur verbouwd tot een multifunctioneel tuinpaleisje, schrijft onze vaste Klein Wonen Magazine-gastschrijver Marcel van Mierlo in zijn nieuwste blog op zijn website Leven in Tuinen.


Een multifunctioneel tuinhuisje

Eerst willen ze hun huisje gebruiken als tijdelijk onderkomen, tijdens een verbouwing. Daarna kan er van alles gebeuren. Een badkamer is ingebouwd, dus gebruik als gastenkamer kan prima. Maar de ruimte leent zich ook om er een kantoor aan huis van te maken of een praktijkruimte. Volledig geïsoleerd en voorzien van water, energie en afvoer, kan je echt alle kanten op, vertelt Marcel enthousiast over de verbouwing. De constructie van het schuurtje is blijven staan en dient als basis voor de renovatie. Dan kan je denken: ‘t is maar een klein gebouwtje, zo gepiept’ Maar ik verzeker je dat je dezelfde vragen tegenkomt als bij een grotere woning.’

 Marcel haalt ook het Hawk House van de Amerikaan Alex Wyndham aan, die zijn hutje in de tuin ook als vakantieverblijf gebruikt. Als logeren in je eigen tuin goed bevalt, kan je er een jaarlijks terugkerende traditie van maken. Je hoeft niet te boeken, geen routes voor te bereiden of je paspoort te verlengen. En voor het ultieme vakantiegevoel zet je je mobieltje op de vliegtuigmodus en laat de brievenbus dagelijks leeg halen door de buren, aldus Marcel. Lees zijn volledige blog over wonen in je achtertuin op Leven in Tuinen.

Marcel van Mierlo is bouwkundig ingenieur met een passie voor kleine gebouwen. Op zijn website Leven in Tuinen blogt hij regelmatig over kleine bouwsels, die je zo in je achtertuin zou kunnen zetten. Hij is schrijver van de boeken Slim Ruimtegebruik 1 & 2 met tal van kleine gebouwtjes, voorzien van zelf getekende illustraties. Voor Klein Wonen Magazine schrijft hij ieder kwartaal een thematisch artikel over kleine huisjes. Uiteraard met een tekening van eigen hand.